Kiedy nasz tata po raz pierwszy zaczął robić kiełbaski z rodzicami w młodości, jego narzędzia ograniczały się do prostego noża (do siekania mięsa) i lejka (do nadziewania osłonek). Dziś oferujemy sprzęt, który jest nie tylko niedrogi, ale został stworzony, aby służyć Tobie i Twojej rodzinie przez wiele lat. Pozwól nam usunąć tajemnicę z zakupu sprzętu do przetwórstwa mięsnego i pomóż Ci znaleźć dokładnie to, czego potrzebujesz, nic więcej, nic mniej.
Maszynki do mielenia mięsa są napędzane korbą ręczną lub silnikiem elektrycznym są niezbędne, równie jak nastrzykiwarka do mięsa Gliwice. Maszynki do mielenia mięsa służą do siekania, mielenia i mielenia całych kawałków mięsa na formę mieloną. W zależności od skali twoich projektów dostępnych jest wiele różnych rozmiarów szlifierek. Podając mięso do górnej części ruchomego młynka, obracający się ślimak korkowy przesuwa mięso w kierunku ostrzy. Zarówno ręczne, jak i elektryczne maszynki do mielenia mięsa mogą do pewnego stopnia napełniać kiełbasy za pomocą tuby do farszu. Płytki szlifierskie są okrągłymi metalowymi tarczami o wyglądzie plastra miodu. Otwory w płycie różnią się rozmiarem i można je łatwo wymienić, odkręcając pierścień blokujący na końcu młynka. Noże do mielenia są używane w połączeniu z płytą do mielenia i pracują nad siekaniem mięsa, zanim zostanie ono wytłoczone przez ślimak.
Nastrzykiwarka do mięsa Gliwice przydaje się jeśli chcesz wypełnić gotowy kawałek mięsa smakiem. Jeśli jednak chcesz samodzielnie robić kiełbaski wypróbuj nadziewarki – te napędzane korbą ręczną lub silnikiem elektrycznym 110 V i sterowane pedałem nożnym. Najczęściej stosowany w ustawieniach komercyjnych i głośnych. Nadziewarki do kiełbas są kolejnym krokiem po zakupie maszynki do mięsa dla tych, którzy poważnie myślą o farszowaniu kiełbas. Pozwalają użytkownikowi wypełnić osłonki kiełbasy bez dalszego krojenia lub rozmazywania mięsa, co prowadzi do lepszej tekstury i bardziej jednolitego produktu. Firma Grillpal z Gliwic stworzyła pierwszy pionowy nadziewacz do kiełbas ze stali nierdzewnej oraz nowoczesne nastrzykiwarki do mięs. Nasze nadziewarki pionowe i nastrzykiwarka do mięsa Gliwice, zarówno ręczne, jak i elektryczne, działają na tej samej zasadzie. Po napełnieniu cylindra mielonym mięsem tłok popycha mięso w kierunku dna i jest ono wytłaczane przez rurkę farszową o dowolnej wielkości, którą dołączyłeś.