Z czym zazwyczaj podawane jest sushi Bródno? Kiedy zamawiasz przystawkę, zazwyczaj masz dwie możliwości. Chcesz się domyślić? Tak, zupa lub Sałatka. W restauracji sushi Bródno standardem jest zupa Miso lub zielona sałatka z dressingiem marchewkowo-imbirowym, który czasem jest również nazywany Sałatką Japońską lub Azjatycką Sałatką Imbirową.
Zupa Miso (gotowana), dobry wybór! Zupa Miso ma przyjemny łagodny smak, lekko słony, lekko słodki, aw zimny dzień rozgrzeje kości dokładnie. Miso to tradycyjna japońska zupa zrobiona z wywaru Dashi i zawiera w sobie wakame (rodzaj wodorostów), kostki miękkiego tofu i pokrojone szalotki. Bardzo pyszna zupa! Jeśli nie interesujesz się wodorostami, jest bardzo bulionowa, więc łatwo będzie je zjeść lub zawsze możesz po prostu… miska zupy miso na drewnianym stole.
Zielona sałatka z dressingiem marchewkowo-imbirowym, to doskonały wybór! Tradycyjna sałatka, ale zwykle z ogórkami i pomidorami cherry, sos naprawdę sprawia, że ta sałatka świeci. Opatrunek marchewkowo-imbirowy jest ostry, ale elegancko słodki. Ma w sobie imbir, jak sama nazwa wskazuje, ale także miso, a podstawą jest purée z marchwi, które z pewnością zauważysz dzięki wyróżniającemu się jasnopomarańczowemu kolorowi. Nie jestem wielkim zjadaczem sałatek, ale muszę powiedzieć, że jestem wielkim fanem tego sosu.
Przekąski, które warto zamówić z sushi będąc w sushi Bródno.
Jak każda inna wspaniała noc, będziemy chcieli zacząć od przekąsek, a restauracja sushi Bródno ma świetny wybór. Rzućmy okiem na popularne japońskie przekąski, a także koreańskie i sprawdź, czy możemy znaleźć coś, co Ci się spodoba.
Przekąski do restauracji sushi:
1. Sałatka Kani, doskonały wybór!
Sałatka Kani to rozdrobnione imitujące mięso kraba (gotowane) z rozdrobnionym ogórkiem. Istnieją różne style tej przystawki, niektórzy zaserwują to w japońskim majonezie, podczas gdy inni serwują to na sucho. Można go również zrobić z pikantnym majonezem i dodać panko, aby było chrupiące. Ostra chrupiąca sałatka Kani jest niesamowita! Większość stylów często jest zwieńczona tobiko (latającą rybą ikrą), która jest surowa, ale ma chrupiącą konsystencję i łagodny dymny słony smak. Zawsze możesz poprosić swoją restaurację sushi Bródno, aby nie ozdabiała tym daniem.
2. Miska sałatki kani Kimchi (fermentowane).
Kimchi to mieszane warzywa, które zostały poddane fermentacji. Istnieją setki odmian kimchi. Najpopularniejszy jest wytwarzany głównie z solonej kapusty napa, która została przyprawiona. Ponieważ został sfermentowany, Kimchi jest pełen probiotyków, koniecznie wypróbuj ten zdrowy koreański produkt razem z sushi kupionym w sushi barze na warszawskim Bródnie.